google

Jakuzi Masajı Nasıl Yapılır?

11-05-2022 13:43
Jakuzi Masajı Nasıl Yapılır?

Hidroterapi olarak bilinen, su ile rahatlama sağlayan sistemlerden en bilineni jakuzidir. Jakuzide kullanılan teknoloji, klasik bir jakuzinin rahatlatıcı etkilerini masajla birleştirerek çok ama çok yüksek bir seviyeye taşıyor. Jakuziler genellikle çoklu kullanım için tasarlanmıştır. Her jakuzide, büyük bir jakuzide, jakuzinin su kapasitesine bağlı olarak bir veya iki elektrik motoru bulunur. Bu motorların gücü de jakuzinin yapısına göre değişiklik göstermektedir. Jakuzideki su, küvetteki kadar durgun değildir. Jakuzide bulunan bir elektrik motoru, jakuziye enjekte edilen sıcak suyu emer ve nozul adı verilen delikler vasıtasıyla basınçlı bir şekilde jakuziye geri gönderir. Günümüzde jakuzi modelleri farklılık gösterir.


Nozul adı verilen bu su çıkışları, özellikle jakuziyi kullanacaklar için tasarlanan bölümün arkasına ve jakuzinin yan taraflarına belirli aralıklarla yerleştirilir. Ayrıca jetin ortasındaki su çıkış alanı genellikle hareketli olarak tasarlandığından jetten dışarı akan suyun yönü de değiştirilebilir. Ayrıca jetin özel yapısından dolayı su akışı meydana geldiğinde hava jet üzerindeki hava deliklerinden jete girerek basınçlı ve hava karışımı oluşturur. Bu nedenle jakuziye verilen su, hava kabarcıkları nedeniyle köpüklü hale gelir. Suyun bu hali aynı zamanda stresin etkilerini bir miktar azaltır ve kişinin stresten dolayı rahatsızlık yaşamasını engeller.


Jakuzi Nasıl Kullanılmaktadır?


Genel kapsamda jakuzi, su basıncını ayarlayan bir mekanizmaya sahiptir. Bu mekanizma kullanılarak stresi azaltan ve kişiyi rahatsız etmeyen bir stres düzeyi seçilmelidir. Jakuzi motoru, su seviyesi emiş filtresinin en az 2-3 cm üzerindeyken devreye alınabilir. Tersi durumda ise sistemdeki yetersiz su nedeniyle motor düzgün çalışmayacak ve arızaya neden olacaktır. Jakuzideki su, bazı sistemlerde kullanılan termostat ve ısıtıcılar ile belirli bir sıcaklık seviyesinde tutulabilmektedir. Bu sistemlerde hidro masajın rahatlatıcı etkisini arttırmak için su sıcaklığı kişiyi rahatsız etmeyecek kadar yüksek olmalıdır.


Öte yandan, ısıtılmayan bir sistemde, sistemdeki soğutma suyuna periyodik olarak sıcak su ilave edilerek suyun soğuması engellenmelidir. Ayrıca, jakuzi fiyatları profesyonellikten profesyonelliğe farklılık gösterir. Jakuzi açıldıktan sonra jetlerden püskürtülen basınçlı su jetlerin önünde oturan kişinin vücuduna dokunarak masaj etkisi yaratır. Sıcak ve basınçlı suyun bu teması kasların gevşemesine ve yumuşamasına neden olarak kişinin önemli ölçüde gevşemesini sağlar. Bu şekilde jakuzinin rahatlatıcı etkisinden faydalanmak için jetin yönü en ideal konuma ayarlanmalı veya jetin önüne uygun bir pozisyon alınmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.