google

Jakuzi Nasıl Kurulur?

07-03-2022 14:35
Jakuzi Nasıl Kurulur?

Hayalinizdeki jakuziyi banyonuza kurabilmek için öncelikle banyonun nereye kurulacağını hesaplamanız gerekir. Ancak banyo alanı çok geniş değilse küçük bir jakuziye öncelik vermelisiniz. Dolap ve makine gibi diğer eşyalar da girdap ile birlikte banyoya yerleştirilir. Banyonuz için jakuziyi seçtikten sonra giderin konumuna ve suyu jakuziye nasıl bağlayacağınıza karar vermelisiniz.


Tabii bunlara geçmeden önce duvarların ve zeminin mükemmel bir şekilde dikey ve yatay olması gerekiyor. Jakuzi montajı için gerekli ölçüler yapıldıktan, su ve drenaj noktaları ayarlandıktan ve zemin hazırlandıktan sonra dilediğiniz jakuzinin montajı çok kolay olacaktır.


Duvara yaslanıyorsa ve kenarlarında boşluklar varsa bu alanlar hemen silikonla doldurulmalıdır. Ancak yan açıklıklar silikonla kapatılacak kadar genişse, boşluğu doldurmak için yan şeritler kullanılabilir. Bununla birlikte, bir çıtayı çekmek şiddetle tavsiye edilmez. Bu çıtalar zamanla kir nedeniyle sararabilir. Bu sağlık sorunlarına yol açabilir.


Jakuzi Nedir? Modelleri Nelerdir?


 

Jakuzi; özel banyolarda, spa merkezlerinde, lüks otellerde ve lüks konaklamalarda kullanılan banyo ürünlerine dahildir . Önceleri lüks otellerde ve spa merkezlerinde kullanılan bu ürün, insanların ekonomik kalkınması ilerledikçe artık ev banyolarında ve yatak odalarında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak bu ürünlerin takıldığı banyonun boyutları, diğer duş ürünlerinin takıldığı banyo alanından daha büyük olmalıdır.


Yapısına, şekline ve özelliklerine bağlı olarak birçok jakuzi modelleri vardır, iş yorgunluğunu gidermeye, günlük stresi gidermeye, rahatlamaya, dinlenmeye ve sağlıklı hissetmeye yardımcı olur. Bunlar formatlarından kaynaklanmaktadır. Özelliklerine bağlı olarak eliptik girdaplar, dikdörtgen girdaplar, kare girdaplar ve düz girdaplar.


Çift spa, termostatlı spa, LED spa, kovboy spa. Ayrıca renge bağlı olarak beyaz girdaplar, siyah girdaplar ve gri girdaplar görülebilir. Bu modellerden hangisini seçeceğiniz tamamen jakuzinin kurulduğu alana ve kişilerin kişisel zevklerine bağlıdır. Ancak, seçim kadar önemli olan bir jakuzinin montajıdır.


Jakuzi Kurarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Banyoya jakuzi kurarken göz önünde bulundurulması gereken birkaç şey vardır. Şu şekilde sıralanabilir: Öncelikle jakuziye eklenen su ile jakuziden tahliye edilen su, küvet boyunu geçmemelidir.


Bataryalı sıcak küvet bataryanın orijinal konumuna yerleştirilmelidir. Bir eve yerleştirilmiş bir girdabın ortalama uzunluğu 60 cm'dir. Sıcak veya tatlı su çıkışları da yerden 30 cm yüksekliğe yerleştirilmelidir.Kaplıcadan kirli suyu boşaltmak için kullanılan vanalar kaplıcanın alt ve ortasına yerleştirilmelidir.

 

Jakuzi Sıcaklık Oranı Önemli Midir?


 

Sıcak küvetin kurulduğu su basıncı da önemlidir. Özellikle gökdelenlerde su sorunları yaşanabilir. Yeterli basınca sahip olmayan bir su besleme sistemi, jakuziyi çalıştıramayabilir. Bunu da not etmek önemlidir. Dikkate alınması gereken en önemli konulardan biri, elektrik sisteminin mutlak güvenliğini sağlamaktır.

 

Bu bakımdan, elektrik sisteminin güvenliğini sağlamak için kaplıcaya giden devrelerin topraklanması gerekir. Özetle jakuzinin ağır malzemeden yapıldığını düşünüyorsanız, kurulumdan önce gerekli ölçümleri yapın, jakuzinin kurulacağı yeri tam olarak belirleyin, su çıkışı ve su çıkışının konumunu ayarlayın ve elektrik yapın. Sistemin hazır olması için ayarlanması gerekiyor. Jakuziyi banyoya getirdiğinizde direkt olarak yerleştirmeniz, gerekli parçaları birleştirmeniz ve montaj işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ağır malzemelerden yapılan jakuzi fiyatlarıda farklıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.