google

Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılmalı

13-04-2018 15:54
Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılmalı

Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılmalı


Jakuzi, basınçlı su uygulaması sayesinde masaj yapma özelliği bulunan, son dönemde oldukça sık tercih edilen banyo araçlarıdır. Sadece otellerin ya da spa merkezlerinin kullandığı bir ürün olmaktan çıkan jakuziler, artık evlerin banyolarında ve yatak odalarında da kullanılmaktadır. Ancak oldukça rağbet gören jakuzilerin temizliği, normal küvetlerin temizliğinden farklılık göstermektedir. Motor gücüyle ve elektrik ile çalışan bu araçların çok daha özenli bir temizliğe ihtiyacı vardır. Ayrıca jakuzilerin temizlenmeye en çok ihtiyacı olan kısmı küvet değil, çıkış kanalları ile su borularıdır.

Jakuzilerde yer alan su boruları ve jetlerde bir süre sonra sabun, şampuan ve vücuttan akan kirler birikir. Bu kirlerin gözle görülmesi güç olsa da, jakuzi her çalıştığında bakterilerin suyun içine karışmasına neden olurlar. 


Jakuzi Küveti Temizliği

Jakuzi temizliğiiçin öncelikle jakuzinizin kapalı olduğundan emin olmanız gerekir.  Ardından jakuzinin görünen kısımları olan muslukları ve duş başlıklarını karbonat ya da deterjan yardımı ile silmelisiniz. Jakuzinin küvet kısmı seramik malzemeden imal edilmişse karbonat ve sünger kullanılabilir. Ancak akrilik jakuziler, kolaylıkla çizilebildikleri için sıvı deterjan ile temizlenmeleri gerekmektedir. Yine bunun yanında yumuşak ve emici bir kez kullanılması daha yararlı olacaktır. Tüm bu işlemlerin sonrasında jakuzi küveti su ile doldurulmalı ve iyice temizlendiğinden emin olunmalıdır.


Jet Motorları ve Su Borularının Temizliği

Jakuzi küveti temizliğinin ardından temizlik sırası su boruları ve jet motorlarındadır. Eğer jakuzinin jetleri çıkarılabiliyorsa çıkarılır. Ardından önceden hazırlanmış içinde sirke, limon ve deterjan ile karıştırılmış su dolu kabın içerisine konur. Jetler bu suyun içerisinde yaklaşık olarak 15 dakika bekletilir.

Jetler için yapılan temizlik işlemi sonrasında jakuzi küveti su boruları hizasına kadar su doldurulur. Suyun içerisine 2 su bardağı sirke, 2 çorba kaşığı karbonat ve bir adet limon suyu eklenir. Ardından jakuzi çalıştırılır ve suyun tüm borulardan geçtiğinden emin olunur. Her jakuzinin çalışma hızı aynı değildir ancak bu işlem için 2-3 dakika yeterlidir.

Deterjanlı suyun tüm borulardan geçmesi için 2-3 dakika çalıştırılan jakuzi, güç düğmesine basılarak kapatılır ve küvetin içindeki su boşaltılır. Tüm işlemlerin sonrasında jakuzi yeniden çalıştırılır, su ile doldurulur ve soru borularının durulanması sağlanır. Deterjanlı suyun jakuziden tamamen arındığından emin olunması için bu işlem yinelenebilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.