google

Küvet Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?

07-05-2018 11:54
Küvet Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Küvet Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?


Hijyen, evlerin her alanında gereklidir. Ancak banyo ve tuvalet gibi alanların daha çok kullanılmaları nedeniyle daha sık ve doğru şekilde temizlenmeleri gerekir. Temizliği ve bakımı zor olan bölümlerden birisi de hemen hemen her evde bulunan küvetlerdir.

Küvet temizliği, geniş hacimli olmaları nedeniyle zahmetli görünebilir. Ancak düzenli olarak temizlendiklerinde lekeler çok daha kolay çıkarılabilir. Bunun yanında bakteri ve mantar oluşumun da önüne geçilmiş olur.

Küvetlerin temizliği için piyasada pek çok farklı ürün bulunmaktadır. Özellikle kireç önleyici kimyasallar kullanılarak küvet temizliği yapılabilir. Ancak kimyasal ürünler hijyen sağlamalarının yanında sağlık açısından tehdit oluşturabilirler. Bu nedenle özellikle doğal temizlik yöntemlerini kullanmak isteyenler için evlerde bulunan malzemeler ile küvet temizliği de mümkündür.


Karbonat İle Küvet Temizliği

Küvet temizliği için kullanılan doğal temizlik maddelerinin başında karbonat gelir. Karbonat, sadece küvet temizliği için değil aynı zamanda diğer pek çok temizlik uygulamasında da kullanılır. Özellikle ovularak temizlenmesi gereken yüzeylerde çok iyi sonuçlar veren karbonat ile küvetlerinizi hijyenik bir hale getirebilirsiniz. Bunun için öncelikle küvetinizi sıcak su ile yıkayın. Bu işlemin ardından küvetteki kirler kabaracaktır. Ardından bir süngerin üzerine bol miktarda karbonat dökün ve küvetin yüzeyine ovarak uygulayın. Temizlik sırasında süngerin üzerine zaman zaman karbonat ilavesi yapabilirsiniz. Karbonat uygulaması ile kısa süre içerisinde küvetinizin üzerinde yer alan kirleri çıkarabilir, çok daha hijyenik bir küvete sahip olabilirsiniz.


Sirke ile Küvet Temizliği

Küvet temizliği için kullanılabilecek bir diğer temizlik maddesi ise sirkedir. Sirke, tıpkı karbonat gibi pek çok temizlik uygulamasında kullanılabilen bir üründür. Sirke ile küvet temizliği için yine bir süngerin üzerine bir miktar sirke dökün ve küvetin yüzeyini ovarak silin. Özellikle duşakabin camları ve fayanslarda kolay temizlik imkanı sunan sirke, belirli aralıklar ile uygulanmalıdır. Ancak sirke küvet temizliği için tek başına yeterli gelmediyse, süngerin üzerine bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz.

Küvet temizliği işleminin ardından küvetinizi bol su ile durulamalısınız. Bunun yanında batarya ve duş başlığı gibi eşyalar, su lekesi kalmaması açısından bir bez yardımı ile kurulanmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.